Путін взяв паузу, бо немає чим воювати – експерт

Читать на русском

Російський президент Володимир Путін взяв вимушену паузу, оскільки воювати йому вже нічим.

Про це повідомив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, пише «Слово і Діло» з посиланням на телеканал новин «24».

У Путіна немає сил для наступу на Донбас, каже Карасьов, а якщо ж продовжувати воювати, то за умови широкомасшабного вторгнення в Україну.

«Якщо воювати далі, то треба починати широкомасштабне вторгнення в Україну. Чи піде на це Путін? Скоріше ні, ніж так. Чому? Перемир'я і підготовка до виборів. Саме це і анонсувала Ангела Меркель, заявивши про те, що має відбутися зустріч в «нормандському форматі» на рівні глав МЗС чотирьох країн – України, Росії, Франції та Німеччини», – зазначив Карасьов.

За словами ескперта, у той же час українська армія стає сильнішою з кожним днем і взяти Дебальцеве Путіну вдалося з останніх сил – за допомогою російських військ і так званих ДНР та ЛНР.

«А що, є сили для наступу? А що, українська армія не продемонструвала, що Дебальцеве – це не Іловайськ. Все-таки вона сильніша і вміє оборонятися. З кожним днем стає все сильнішою. Куди тут наступати?»,  сказав політолог.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: