Коболєв пропонує «Укрнафті» розв'язати конфлікт «полюбовно»

Читать на русском

Питання виплати «Укрнафті» коштів за 10 млрд кубів газу, які «Нафтогаз» поставив населенню, компанії повинні вирішувати за столом переговорів.

У цьому переконаний голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Предметом спору є більше 10 млрд куб. м газу, який «Нафтогаз» поставив населенню України. «Укрнафта» оскаржує ціну, за якою НКРЕ вимагала, щоб «Укрнафта» цей газ передавала «Нафтогазу». Суперечка має місце і її остаточне вирішення може бути досягнуто через переговори, що, на мою думку, буде більш коректним і правильним шляхом», – зазначив Коболєв.

І лише у випадку, якщо не вдасться досягти порозуміння шляхом переговорів, справа має дійти до суду, переконаний він.

Нагадаємо, відповідно до звіту «Нафтогазу», компанія зобов'язана розрахуватися з «Укрнафтою» за 10,1 млрд куб. м коштами у розмірі 3,753 млрд грн. У свою чергу, «Укрнафта» вважає ціни, які брала до розрахунку НАК, заниженими. Там переконані: використовувати для оцінки ціни, встановлені НКРЕКУ не можна, оскільки в 2006-2007 роках ціни на природний газ «Укрнафти» не регулювались, а постанови комісії про їхнє встановлення на 2008-2011 роки взагалі були відмінені в судовому порядку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: