Відкривати українське небо для Європи почали зі Львова

Читать на русском

Україна в односторонньому порядку відкрила аеропорт Львова для всіх перевізників на рівні двосторонніх домовленостей між авіаційними органами авіаційної влади України та країн Європи.

Про це у своєму блозі на «Економічній правді» написав міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, передає «Слово і Діло» з посиланням на «УП».

За його словами, йдеться про механізм, який дозволить допустити якомога більше авіакомпаній на львівський ринок і направити прямий туристичний потік до Львова і суміжні регіони.

«З учорашнього дня будь-яка іноземна авіакомпанія може без перешкод отримати від України дозвіл літати до Львова. Для цього їй потрібен лише документ від своєї авіаційної влади, яка підтвердить, що дозволяє перевізнику здійснювати польоти до Львова», – повідомив міністр.

При цьому Пивоварський уточнив, що мова йде про більш ніж 40 країн Європи, Азії, Африки, а також Північної та Південної Америки. Винятком є лише Франція і Туреччина, з якими на даний момент досягнуто ліміт за договорами про перевезення. «Для українських перевізників Львів також відкритий. І з початку квітня можна подавати заявки на будь-які маршрути», – зазначив глава Мінінфраструктури.

Міністр також додав, що це рішення прийнято Україною в односторонньому порядку і висловив сподівання, що інші країни зроблять те ж саме. «Зняття обмежень дозволить збільшити пасажиропотік у львівському аеропорту і сприятиме в'їзному туризму, а також розвитку транзитних перевезень, зокрема в Торонто», – переконаний міністр.

Пивоварський також допустив, що незабаром експеримент «відкритого неба» буде поширений і на інші регіональні аеропорти.

Як відомо, «відкрите небо» дозволить авіакомпаніям України та ЄС отримати безперешкодний доступ на маршрути між країнами і всередині України. Переговори щодо цієї угоди почалися ще в 2007 році.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: