В ОБСЄ розповіли, як повернути Донбас до нормального життя

Читать на русском

Глава місії ОБСЄ в Україні вважає: щоб люди могли повернутися до нормального життя, необхідно скасувати лінію розмежування.

Про це заявив заступник глави місії ОБСЄ Олександр Хуг, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Кореспондент».

Хуг заявляє про необхідність скасування лінії розмежування на Донбасі. Він переконаний, що вже настав час, коли лінії потрібно припинити існування. «Спеціальна наглядова місія буде виконувати свою роботу для того, щоб світ дізнався про те, що лінія розмежування припиняє своє існування», – заявив Хуг.

Хуг переконаний, що жителі населених пунктів, які знаходяться вздовж лінії конфлікту, повинні повертатися до цивілізованого життя і сподівається, що конфлікт «нарешті зупиниться і ми будемо рухатися в бік цивілізації».

Повернувшись додому, населення стикається з загрозою великої кількості нерозірваних боєприпасів та місія ОБСЄ готова допомагати їх розміновувати.

Хуг також поскаржився, що обидві сторони від початку не надали експертам повного переліку зброї і техніки, що має бути відведена. Спостерігачі зараз створюють такий список своїми силами і заначають, що перемир'я на Донбасі залишається крихким.

Він вкотре закликав сили АТО та бойовиків забезпечити необмежений і безпечний доступ за першим запитом експертів до всіх місць, де має моніторитися ситуація.  

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: