Російське кіно тепер під забороною. Президент підписав закон

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко підписав ухвалений 5 лютого Верховною Радою закон про заборону показу в Україні російських серіалів та фільмів.

Про це з посиланням на «УНН» інформує «Слово і Діло».

Офіційного підтвердження підписання документу від прес-служби Порошенка поки не надходило, однак у довідці до законопроекту на порталі Верховної Ради йдеться, що його «повернуто з підписом від Президента (02.04.2015)».

Нагадаємо, парламентарі 5 лютого підтримали у другому читанні законопроект №1317 щодо захисту інформаційного телерадіопростору України.

Наступного дня після голосування міністр культури В'ячеслав Кириленко пояснив, що в законі йдеться про заборону не всіх фільмів та серіалів, а лише тих, що вийшли з моменту початку російської агресії проти України, а також усіх мілітарних, що знімалися, починаючи з 1991 року.

Відповідно до законодавства України, закон набуває чинності одразу після публікації його в урядовій пресі, тож, імовірно, українським телеканалам та радіостанціям доведеться переглядати свою сітку мовлення вже найближчими днями.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: