У КМДА не дозволять всім купувати дешевий хліб

Читать на русском

Дешевий хліб можна буде придбати тільки за «Карткою киянина» і тільки малозабезпеченим.

Про це повідомив директор департаменту благоустрою КМДА Дмитро Білоцерківець, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Голос.ua».

Як зазначили у КМДА, щоб купити «соціальний хліб», необхідно буде довести свою фінансову неспроможність.

«Ми зараз ввели нову ініціативу: ми хочемо, щоб в кіосках «соціального хліба» хліб продавали тільки за «Карткою киянина». Там, де буде підтвердження, що це соціально незахищена людина», – заявив Білоцерківець.

Чиновник зазначив, що в такий спосіб вони хочуть убезпечити киян. «Ми хочемо, щоб хліб дійсно отримували кияни. Хочемо зробити так, щоб там купували тільки соціально незахищені та пенсіонери», – каже він.

У КМДА планують занести дані на картку і тоді буде зрозуміло, чи може ця особа розраховувати на дешевий хліб. «Для нас це буде найкращий контроль. І не буде такого, що спекулянти приїхали, скупили хліб по 4 гривні, а потім бутерброди продають», – додає він.

Нагадаємо, ВАТ «Київхліб» станом на 27 березня відкрив 10 павільйонів з продажу соціальних сортів хліба. Згідно з угодою з Київською адміністрацією, у травні 2015 року повинні відкритися 200 таких кіосків. У так званих магазинах «соціального хліба» ціни на хліб не повинні підвищуватися протягом 3 років, тобто до 2018 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: