Харків в небезпеці: оцінка терористичних загроз від групи «ІО»

Читать на русском

Група «Інформаційний опір» проаналізувала ризики і загрози в південних і східних регіонах України. Особливу увагу експерти приділили Харківському регіону, який може стати для Москви полігоном.

Про це повідомляє керівник «Інформаційного опору», народний депутат Дмитро Тимчук в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Харків має низку особливостей. Регіон має 300 км спільного кордону з Росією і стільки ж – з територіями, де проводиться АТО, що полегшує проникнення ДРГ, передачу зброї і ресурсів для місцевої терористичної мережі. Даний регіон знаходиться в стані підвищеної небезпеки і може стати для Москви полігоном, де буде відпрацьована модель невійськової дестабілізації, яка викличе ланцюгову реакцію на всьому сході та півдні України», – пояснюють в «ІО».

На думку фахівців, допустити дестабілізацію ситуації в Харківському регіоні – означає запустити ефект доміно та спровокувати зміну балансу на всьому Лівобережжі.

«Якщо дестабілізувати Харків, то додаткове підживлення отримають проросійські групи в сусідніх Дніпропетровську та Запоріжжі, що поставить під загрозу всю логістику АТО. Під загрозою опиниться і все Причорномор'я. Тому ми будемо приділяти цьому регіону особливу увагу. Наше спільне завдання – не дати Путіну розгойдати південь і схід України», – повідомляють аналітики.

Також, в «ІС» зазначають, що об'єктом дослідження будуть Одеська, Миколаївська, Херсонська, Запорізька, Дніпропетровська області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: