Гройсман очікує, що Україна подасть заявку на членство в ЄС через 5 років

Читать на русском

Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман вважає, що до 2020 року Україна зможе виконати всі вимоги і подати заявку на членство в Європейський Союз.

Про це він сказав в інтерв'ю німецькому виданню Das Parlament, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Європейську правду».

Так, за словами голови парламенту, завдання України – виконати всі необхідні критерії вступу в Євросоюз до 2020 року.

«Наше завдання – робити все можливе, щоб забезпечити до 2020 року виконання всіх необхідних критеріїв для членства і тоді подавати заявку на вступ до ЄС», – сказав Гройсман.

А також зазначив, що Україна прагне провести ефективні реформи.

«Ми стикаємося з серйозними проблемами. За 24 роки незалежності ми не змогли провести ефективні реформи, які б модернізували країну. Зараз ми прагнемо до їх проведення... Ми тільки на початку шляху, Україна потребує підтримки всіх своїх партнерів у світі», – підкреслив він.

Серед конкретних кроків Гройсман назвав ухвалення законів про боротьбу з корупцією, децентралізації судової влади, національної безпеки і висловив надію на розуміння з боку українців, оскільки «деякі з реформ будуть болісними».

Нагадаємо, раніше подібні заяви робив і Президент України Петро Порошенко. Представляючи програму реформ «Україна-2020», Глава держави повідомив, що виконання спецпрограми дозволить Україні підготуватися для того, щоб через 6 років подати заявку на отримання членства в Європейському Союзі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: