Попри слова Пашинського, на кордоні з Придністров'ям сталася провокація

Читать на русском

23 лютого 2015 року народний депутат України Сергій Пашинський пообіцяв, що «Російської весни-2» не буде і Україна не дасть Росії здійснити план по створенню «пояса» від Донбасу до Придністров'я.

Тим не менш, 31 березня прикордонники невизнаного Придністров'я за невідомих обставин відкрили стрілянину по двом громадянам Молдови біля кордону з Україною, передає «Слово і Діло», посилаючись на LB.ua.

«В результаті стрілянини один громадянин Молдови отримав важкі поранення. Нам відомо, що зараз придністровські прикордонники намагаються перекласти провину за те, що трапилося на українську сторону, звинувативши українських прикордонників в тому, що вони відкрили вогонь», – повідомляє джерело в правоохоронних органах.

Але українські правоохоронці стверджують, що прикордонники української сторони не причетні до події, вогонь не відкривали і на той момент жодного порушення держкордону не фіксувалося.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що близько трьох тисяч осіб нових кадрів планують залучити під час мобілізації одеські прикордонники. Більшість з них працюватиме на українсько-молдовському рубежі, на сегменті невизнаної Придністровської республіки.

У той же час голова одеської ОДА Ігор Палиця переконаний, що військової загрози з боку Придністров'я немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: