Кримським татарам не вдалося захистити свій телеканал

Читать на русском

Єдиний у світі кримськотатарський телеканал ATR опівночі 1 квітня припинив мовлення через відмову в реєстрації в Роскомнагляді.

Керівництво телеканалу запевнило своїх телеглядачів, що буде знову намагатися зареєструвати телеканал і продовжити мовлення, пише «Слово Діло» з посиланням на «Укрінформ».

Директор телеканалу Ліля Буджурова зазначила, що вони неодноразово подавали необхідні документи, щоб отримати ліцензію на мовлення російського зразка, однак Роскомнагляд кожного разу знаходив у них нові «помилки».

«Навряд чи ця витівка матиме успіх. Ми й не таке переживали. Наш народ пережив Сталіна. Невже не переживе нинішні проблеми? Переживе. І виживе. І буде далі будувати свій дім на своїй землі», – зазначила Буджурова.

Однак, керівництво запевняє, що продовжуватиме спроби перереєструватися за російським законодавством, і обіцяє шукати законні форми для відновлення мовлення.

Крім самого каналу припинили мовлення канал «Lale» і радіостанції «Лідер» і «Meydan», які входять в холдинг ATR.

Кримськотатарський телеканал ATR завершив своє мовлення у вівторок, 31 березня, останнім відліком на екрані. За останніми секундами в студії спостерігав творчий колектив телеканалу, деякі журналісти не могли стримати сліз. В останню годину мовлення до студії запросили засновника ATR Ленура Іслямова й генерального директора Ельзара Іслямова. В трансляції на сайті телеканалу тепер відображається тільки чорний екран.

Нагадаємо, раніше в Меджлісі заявили, що відмова у реєстрації провідних кримськотатарських засобів масової інформації є прямим порушенням Декларації ООН про права корінних народів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: