Дорожня реформа: платні дороги і бетон замість асфальту

Читать на русском

В Україні можуть з'явитись платні, сучасні дороги, Уряд вже веде переговори з інвесторами.

Про це на засіданні уряду розповів міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

Як зазначив Пивоварський, інвестори готові вже зараз будувати нові дороги. Він також додав, що Уряд планує децентралізувати дорожнє господарство і експлуатаційні потужності, тобто «Укравтодор».

« «Укравтодор» припинить своє існування в тому вигляді, в якому він є зараз… Ми передамо місцевій владі не лише територіальні та місцеві дороги, а й гроші та експлуатаційні потужності, тобто техніку для обслуговування», - розповів міністр.

Пивоварський додає, що «Укравтодору» залишиться тільки замовником побудови доріг, а

будувати та контролювати якість будуть приватні компанії.

Та українці зможуть обирати: їхати новою швидкісною, але платною дорогою, чи скористатись альтернативною безплатною, пояснює міністр.

Він також нагадав про ініціативу Уряду, замінити асфальтовані українські дороги на бетонні, які мають здешевшити будівництво і довше служити.

В свою чергу Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк додав, що Світовий банк виділить кредиту у 800 мільйонів доларів на ремонт та будівництво доріг, а Польща готова дати 100 мільйонів.



ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: