Уряд заборгував українцям понад 1,5 млрд гривень зарплати

Читать на русском

З початку року заборгованість із заробітної плати в Україні збільшилась на понад 250 млн грн і станом на 1 березня становила 1 млрд 574,8 млн грн.

При цьому тільки за березень заборгованість по заробітній платі зросла на 109,2 млн грн, інформує «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Державної служби статистики України.

Згідно з даними Держстату, найбільший обсяг заборгованості зафіксовано в Донецькій (396,1 млн грн), Харківській (142,5 млн грн), Київській (136,9 млн грн), Дніпропетровській (132 млн грн) і Луганській (131,7 млн грн) областях.

Найменше проблем із виплатою заробітної плати в Закарпатській (3,9 млн грн), Чернівецькій (4,6 млн грн) і Тернопільскій (5,9 млн грн) областях.

«Дані наведені без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, м. Севастополя та частини зони проведення антитерористичної операції», – зазначається в повідомленні Держстату.

Крім того, сума заборгованості на 1 січня 2015 року була перерахована та не включає частину зони проведення АТО.

Цікаво, що наряду зі зростанням заборгованості із заробітної плати, прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк не втрачає оптимізму і обіцяє українцям індексацію зарплат і пенсій вже у цьому році при умові, якщо «Путін нам не зриватиме війною і російською ескалацією наші політичні й економічні реформи».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: