Генпрокуратура: Швайку і Мохника звинувачувати поки що немає в чому

Читать на русском

Попри певні підозри, доказів злочинів колишніх міністрів аграрної політики та екологічних ресурсів у Генпрокуратури поки що немає.

Про це розповів заступник начальника головного управління Генпрокуратури-начальник управління з розслідування корупційних злочинів Павло Жебрівський, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Дуже неправильно, коли керівники силових структур роблять презентацію. Чи є справи по міністерствах, які очолювали пан Мохник і Швайка? Є. Чи доведена сьогодні вина Швайки і Мохника? Ні», – сказав представник прокуратури.

За словами Жебрівського, говорити про провину міністрів можна буде тоді, коли їхні спррви будуть передані до суду. А тим часом відносно Швайки та Мохника діє презумпція невинуватості.

«Презумпцію невинуватості ніхто не відміняв і сьогодні заявляти, що хтось винен, до того, як суд прийме рішення, неправильно, просто потрібно працювати. Є питання по «Укрспирту», по «кіотських» грошах... Думаю, що ні в кого немає права сьогодні звинувачувати їх», – запевнив Жебрівський.

Він також зауважив, що очільникам силових відомств варто відрізняти політику і популізм від реальних справ. «Керівника будь-якого силового відомства це не прикрашає», – сказав чиновник, коментуючи нещодавню заяву міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Нагадаємо, в середу, 25 березня, на своїй сторінці у соціальній мережі очільник МВС написав, що у ВО «Свобода» є два міністри, що були в колишньому складі уряду і по них іде розслідування. Аваков уточнив, що передусім ідеться про компанії, що працюють у складі блоку Міністерства аграрної політики та Міністерства екології. «Це традиційні зловживання, як і ДСНС, але колись із ними потрібно закінчувати», – підкреслив тоді міністр.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: