80% українських фахівців хочуть виїхати з країни – дослідження

Читать на русском

Криза та війна в Україні спричинили різке зростання кількості фахівців, які хочуть виїхати на роботу за кордон.

За результатами дослідження, проведеного компанією «Head Hunter», 80% опитаних респондентів хотіли б працювати за кордоном, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Дзеркало тижня».

Усі опитані – здобувачі вищої та середньої ланки, стверджують організатори дослідженя. При цьому, 41% з них серед причин можливого виїзду за кордон назвали напружену політичну ситуацію та бажання забезпечити своїм дітям стабільне майбутнє.

Також аналітики стверджують, що третина працівників, які в 2014 році виїхали на роботу за кордон, пояснили свій від'їзд саме нестабільною економічною ситуацією в країні. Як стверджують в британській аудиторсько-консалтинговій компанії «Erst & Young», чимало іноземних компаній активно користуються ситуацією, пропонуючи українцям переїзд у свої офіси за кордоном на вигідних для себе умовах. Це пояснюється тим, що більшість шукачів з України погоджуються практично на будь-які умови: тривале стажування, підвищення кваліфікації, роботу на неперспективних напрямках.

Тільки за минулий рік кількість фахівців з досвідом роботи, що виїжджають працювати за межі України, зросла з 7 до 16%.

Втім, від виїзду працівників за кордон Україна все ж отримує певні вигоди. Приміром, гроші, які ті пересилають своїм рідним, давно стали вагомою інвестицією в економіку країни. За даними Нацбанку, протягом останніх 5 років трудові мігранти перечислили в Україну більше 34 млрд дол. свого заробітку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: