Культурна революція відкладається: статистика обіцянок міністрів культури

Читать на русском

Міністр культури Леонід Новохатько зумів виконати лише 1 обіцянку з 16 - про це свідчить статистика порталу «Слово і діло».

Більшість обіцянок міністра, внесені в систему «Слово і діло», продовжують очікувати на виконання - 12, ще 3 своїх обіцянки Новохатько провалив.

Таким чином, рейтинг відповідальності міністра станом на 23 грудня 2013 року становить лише 6%.

З найбільш примітних обіцянок Новохатька на посту міністра культури - реконструкція та будівництво нових трас до культурних об'єктів, заборона на висотне будівництво в буферній зоні Софії Київської та обіцянка випустити в 2013 році як мінімум 90 вітчизняних фільмів.

Водночас екс-міністр культури Михайло Кулиняк також має не найкращу статистику у системі «Слово і діло» - з 16 його обіцянок 10 були провалені і лише 6 отримали статус «виконано». Рейтинг відповідальності екс-міністра склав 38%.

З провалених обіцянок Кулиняка варто виділити будівництво Малого оперного театру, надання фінансової підтримки фестивалю «Гогольфест» і введення нового принципу відбору кіносценаріїв.

З тих небагатьох обіцянок, які вдалося виконати екс-міністру - завершення реконструкції музею Тараса Шевченка в Каневі, прийняття закону «Про культуру» і деяке збільшення фінансування кіновиробництва.

Рейтинги відповідальності Новохатька та Кулиняка розраховані як співвідношення виконаних обіцянок кожного з них до загальної кількості даних кожним з міністрів обіцянок.

З усіма обіцянками нинішнього і колишнього міністра культури можна ознайомитися на їх сторінках у системі «Слово і діло», наведених за гіперпосиланнями вище.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: