Ситуація в Широкиному катострофічна – місія ОБСЄ

Читать на русском

Глава спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ на Україні Ертугрул Апакан закликав до негайного припинення вогню в селищі Широкине.

Про це йдеться в повідомленні ОБСЄ, передає «Слово і Діло», посилаючись на Українську правду.

«Я глибоко розчарований тим, що при зростанні рівня смертності та травматизму серед цивільного населення, «тиша», яка переважала в пункті Широкине протягом двох днів, перервалася», - сказав Апакан.

Він повідомив, що коли спостерігачі СММ на чолі з Олександром Хугом днем ​​раніше отримали доступ до селища Широкине, вони виявили, що «ситуація може бути описана як катастрофічна».

«Немає жодного будинку, який би не зачепила багатотижнева стрілянина. Я закликаю всі сторони негайно скласти зброю і дозволити жителям повернутися в свої будинки до мирного існування. Занадто довго невинні жінки, чоловіки та діти страждають», - заявив він.

Нагадаємо, 23 березня ОБСЄ закликала допустити спостерігачів у Широкине.

Також, сьогодні вранці керівник групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук повідомив, що терористи продовжують перекидання техніки і живої сили. Тактична група у Докучаєвську посилена механізованою ротою.

Протягом доби зафіксовано 4 колони постачання (48 транспортних одиниць) з паливом, боєприпасами, запасними частинами, а також спеціальним обладнанням. Для перекидання конвоїв терористи продовжують використовувати в основному «південний маршрут».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: