Порошенко-молодший поскаржився на жахливі умови служби в АТО

Читать на русском

Народний депутат України від фракції «Блоку Петра Порошенка» і за сумісництвом син Президента – Олексій Порошенко розповів деталі своєї служби в зоні проведення антитерористичної операції на сході країни.

«Я був в артилерійському підрозділі. Ми від самого початку зіткнулися зі справді дуже поганим матеріальним забезпеченням», – розказав Порошенко в інтерв’ю виданню «День», інформує «Слово і Діло».

За його словами, перше враження від побаченого було гнітючим. «Був лише міномет і міни до нього, жодних «ЗІПів» чи «бусолів» не було взагалі. Прицільно стріляти було неможливо. Навіть дальномірів не було, щоб вимірювати відстань», – поскаржився депутат, додавши, що з часом ситуація із забезпеченням все-таки трохи поліпшилася.

Порошенко-молодший також вважає, що в разі повномасштабного наступу російської армії Збройні сили України не втримали би позицій. «Росія має одну з найсильніших армій у світі. Гадаю, що коли вона відкрито вступить у війну і спрямує на нас всю міць своїх збройних сил, попри те, що наші ЗС за останній рік суттєво покращились, нам було б неможливо втримати ті позиції, які ми маємо», – каже політик.

У той же час, на думку сина Президента, поєднання здобутків, які відбуваються на військовому і дипломатичному фронтах, а також підтримка інших країн дасть можливість досягти певних успіхів на Сході й убезпечити від подальшого просунення російсько-терористичних військ вглиб територією України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: