В «Опоблоці» бояться, що міністри Яценюка можуть втекти за кордон

Читать на русском

Членам Кабінету міністрів України та керівникам центральних органів виконавчої влади хочуть обмежити права виїзду за кордон для запобігання їх втечі з держави після звинувачення у корупції.

Автором даної ініціативи виступив народний депутат від «Опозиційного блоку» Вадим Рабінович, який зареєстрував у Верховній Раді відповідний законопроект № 2476 від 26.03.2015 року, інформує «Слово і Діло».

Як зазначається в пояснювальній записці, ті корупційні скандали, які сколихнули Україну останнім часом свідчать про те, що нова влада, як і попередня, втягнута в корупційні схеми.

Саме тому, на думку автора документу, є нагальна необхідність у запобіганні безперешкодного виїзду за кордон урядовців, які сьогодні перебувають на вищих посадах у державі, зокрема, у тимчасовому обмеженні права виїзду членів Кабінету міністрів України та/або керівників центральних органів виконавчої влади за кордон.

Рабинович переконаний, що прийняття даного законопроекту дозволить запобігти втечі урядовців з держави після звинувачення у корупції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: