З наступного року сміття почнуть збирати роздільно

Читать на русском

Міністр екології та природних ресурсів Олег Проскуряков виступив з ініціативою щодо оголошення 2014-го роком роздільного збору сміття, передає прес-служба міністерства.

«Міністерство планує вийти на Міністерство регіонального розвитку і ЖКГ, Асоціацію мерів міст з ініціативою оголосити 2014 - роком роздільного збору сміття, підготувати відповідні програми, в тому числі просвітницькі», - заявив Проскуряков 20 грудня на робочій нараді з керівництвом Ради міністрів Криму.

Як повідомляється, на нараді також було прийнято рішення щодо необхідності проведення в школах уроків екологічної освіти.

Варто зазначити, що станом на 20 лютого в системі «Слово і діло» не було зафіксовано жодної обіцянки представників центральної влади щодо роздільного збору сміття.

Натомість ввести роздільний збір сміття у своїх містах обіцяли деякі мери – зокрема, вінницький міський голова Володимир Гройсман, мер Житомира Володимир Дебой, міський голова Луганська Сергій Кравченко, голова Білої Церкви Василь Савчук, мер Хмельницького Сергій Мельник і мер Сум Геннадій Мінаєв.

При цьому наразі лише останній досягнув деякого успіху в вирішенні вказаного питання.

«Слово і діло»  

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: