Міноборони попросили не заважати звільненню полонених

Читать на русском

Міністерство оборони попросили не заважати переговорному процесу щодо звільнення полонених на Донбасі.

Про це заявив радник заступника міністра оборони Василь Будик, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українська правда».

«Цього місяця нас попросили не заважати великому обміну. Незважаючи на те, що ми максимально намагалися не допустити зриву переговорів. Ми будемо або грати в політику, або займатися звільненням хлопців», – написав він.

Будик додав, що переговорний процес зі звільнення полонених зайшов у глухий кут.

«Переговорний процес зайшов у глухий кут. Не буду вдаватися в подробиці, але, на мою думку, треба щось змінювати в цій справі», – додав він.

Будик нагадав, що минулого місяця українській стороні вдалося звільнити з полону бойовиків 42 людини. Він також послався на новину Газети.ru, яка процитувала керівника бойовиків «ДНР» Олександра Захарченка, що заявив про призупинення обміну полоненими.

Лідер терористичної організації сказав, що обмін не здійснюватиметься доти, «поки Київ не почне виконувати мінські домовленості».

Раніше повідомлялося, що в результаті роботи Центру обміну та звільнення людей, які незаконно утримуються терористами або російськими військовими, Службі безпеки України з полону вдалося звільнити 2483 людини. Близько 180 українських військовослужбовців, за даними глави МЗС Павла Клімкіна, залишаються в полоні у бойовиків на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: