Гроші від МВФ отримали, а менеджерів не поміняли

Читать на русском

Юрій Луценко не дотримав слова і провалив свою обіцянку щодо «розбору» економічного блоку Кабміну та НБУ, пише «Слово і Діло».

Так, народний депутат пообіцяв, що після отримання грошей від МВФ він ініціюватиме відставку голови НБУ Валерії Гонтарєвої та всього економічного блоку КМУ. На його думку, звільнення Гонтарєвої раніше могло негативно позначитись на кредитній програмі. Проте гроші Україна отримала, а про віставку Гонтарєвої забули.

«Я уповноважений заявити: відразу після отримання траншу буде проведено розбір економічного блоку Кабміну і НБУ», – запевнив Луценко.

Хоч Луценко і не зазначив, про кого саме йде мова, до «економічного блоку уряду» можна віднести і міністра економічного розвитку і торгівлі України Айвараса Абромавичуса, і міністра фінансів Наталію Яресько, і голів профільних служб. Останні кадрові зміни у Державній фіскальній службі, як відомо, не пов'язані з обіцянкою Луценка.

Нагадаємо, 13 березня Україна отримала перший транш від МВФ на 5 млрд доларів. Як зазначила Яресько, 2,2 млрд доларів підуть в резерви Нацбанку для їх стабілізації, а 2,8 млрд доларів підуть на виконання зобов'язань уряду.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: