Березовець: арешт Бочковського – вплив грузинської команди

Читать на русском

Політтехнолог, директор компанії Berta Communications Тарас Березовець вважає, що показове затримання голови ДСНС Сергія Бочковського та його заступника – це вплив грузинської команди, яка працює і в Генпрокуратурі, і в МВС.

Про це він написав у своєму блозі на сайті ТСН.ua, передає «Слово і Діло».

«Це не ноу-хау, швидше запозичення перевіреної технології: у ході люстрації в Грузії чиновників заарештовували саме так – під камери на засіданнях уряду», – говорить експерт.

За його словами, не проходить і тижня, щоб в Україні не відбувалося якихось гучних відставок або арештів. «Вчора відправили у відставку прокурора Києва Сергія Юлдашева, сьогодні відбувся арешт Бочковського і Стоєцького. Тому нинішніми арештами справа навряд чи закінчиться», – вважає Березовець.

«Ну і показові затримання – хороше психологіче потрясіння для чиновників. Кожен міністр, напевно, здригнувся, коли зайшли люди у формі. Кожен подумав: чи не за мною це? Зрозуміло, що більшість членів Кабміну – це чесні люди, але там є майбутні клієнти Генпрокуратури. Може, вони перестануть красти після цього», – резюмував експерт.

Втім, позафракційний народний депутат Борис Філатов не розділяє думки Березовця і ставиться до гучних затримань чиновників менш оптимістично. Зокрема, політик переконаний, що арешт Бочковського і Стоєцького під час засідання уряду ні що інше, як «геніальний піар-хід після звільнення Коломойського».

На моей памяти последний раз госчиновника арестовали в прямом эфире на заседании политбюро Трудовой Партии Северной Коре...

Posted by Borys Filatov on 25 Март 2015 г.

Як відомо, сьогодні голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський та його перший заступник Василь Стоєцький були арештовані співробітниками правоохоронних органів прямо під час засідання Кабінету міністрів.

Як розповів глава МВС Арсен Аваков, вище керівництво ДСНС в особі Бочковського і Стоєцького підозрюється у фінансових махінаціях з купівлею палива за завищеними цінами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: