«Зникнення» олігархів почалося не з Коломойського, а з Ахметова – нардеп

Читать на русском

Народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Олексій Мушак вважає, що публічний процес зникнення олігархів почався з екс-губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського, але він не був першим.

Про це Мушак заявив в ефірі телеканалу «112 Україна», передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «БПП».

«Процес пішов не з Коломойського. Просто у пана Ахметова були не настільки потужні медіа-ресурси, як у пана Коломойського. Тому цей конфлікт не був таким публічним», – говорить нардеп.

«Візьмемо приклад зникнення великого бізнесу Ахметова. В нього є компанія ДТЕК – це найбільший гравець на енергетичному ринку, який в цьому році мав виплатити близько 200 мільйонів доларів за позиками. Він запропонував перенести виплату цих позик на 2019 рік. Це говорить про одне – про фактичне банкрутство. В нього є активи, але немає обігових коштів, щоб заплатити 200 мільйонів», – зазначив Мушак.

Він пояснив, що однією з причин банкрутства Ріната Ахметова є те, що останній хотів за рахунок держбюджету віддавати безкоштовно електроенергію, яку генерують його підприємства на території, підконтрольній сепаратистам, однак влада не дозволила цього зробити.

Ще одним прикладом боротьби з олігархами Мушак назвав ситуацію з Дмитром Фірташем. «Пан Фірташ володів Вуглегірськім кар'єром, пов'язаним з виробництвом титану. Він орендував два кар'єри протягом останніх 10 років. Кабмін не подовжив йому оренду і цей актив також повернувся під контроль держави. Тому пан Коломойський є третім, а може, й четвертим гравцем, чия власність повернулась під державний контроль», – підкреслив народний депутат.

Нагадаємо, сьогодні вночі Президент України Петро Порошенко підписав указ про звільнення Ігоря Коломойського з посади голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації. Раніше Глава держави оголосив Коломойському догану «за порушення правил професійної етики і вчинок, який порочить його як державного службовця».

Крім того, Порошенко також підписав закон «Про внесення змін до Закону України «Про акціонерні товариства», який фактично позбавляє Коломойського контролю над державною «Укрнафтою».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: