Більше половини міністрів уже пройшли люстраційну перевірку

Читать на русском

Апарат Верховної Ради України завершив люстраційну перевірку діяльності 10 з 19 членів українського уряду.

Про це з посиланням на прес-службу парламенту пише «Слово і Діло».

Список урядовців, що подали відповідні документи та відносно яких уже проведено перевірку за статтею 1 Закону України «Про очищення влади», очолив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк. Одними з перших вимоги закону про люстрацію виконали також міністр юстиції Павло Петренко, міністр закордонних справ Павло Клімкін та очільник МВС Арсен Аваков. Їхні заяви та декларації з'явилися в розпорядженні Апарату ВР ще в листопаді 2014 року.

Дещо пізніше перевірку пройшли міністри Кабінету міністрів Ганна Онищенко, економіки Айварас Абромавичус, аграрної політики Олексій Павленко, культури В'ячеслав Кириленко та соцполітики Павло Розенко.

Разом з тим, ще по 9 членам уряду перевірка не завершена. Йдеться про міністрів-іноземців Наталю Яресько та Олександра Квіташвілі, голів Міносвіти Сергія Квіта, Мінмолоді та спорту Ігоря Жданова, Мінінформації Юрія Стеця, Мінекології Ігоря Шевченка, Мінрегіонбуду Геннадія Зубка та віце-прем'єра Валерія Вощевського.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо про звільнення з посади прокурора міста Києва Сергія Юлдашева. Офіційна причина – невідповідність закону «Про очищення влади».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: