Через борги місцевого водоканалу, львів'яни ризикують залишитись без води

Читать на русском

Сьогодні «Львівобленерго» розпочало відключення комунальних об'єктів водопостачання Львова.

До такого радикального кроку енергетики вдалися через 8-мільярдний борг «Львівводоканалу» за електрику, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Львівської міської ради.

«Без електрики опинилася адмінбудівля водоканалу на вул. Зеленій, 64, центральна диспетчерська служба, хіміко-бактеріологічна лабораторія, яка здійснює щоденний контроль за якістю питної води у місті. Знеструмлено також насосну станцію «Броньова», внаслідок чого припинено водопостачання мешканцям мікрорайону вулиць Стрийської, 47-77, Скорини, Гашека, Максимовича», – йдеться у повідомленні міськради.

У свою чергу, у «Львівводоканалі» виправдовуються: погасити 8-мільярдний борг вони не можуть з кількох причин. По-перше, ряд великих споживачів невчасно розраховуються за воду: у «чорному списку» найбільших боржинків водоканалу – міста Винники та Городок (1,2 та 2,2 млрд грн боргу відповідно), а також бюджетні установи, що не сплатили загалом 997 тис. грн. Друга причина – підвищення тарифів на електроенергію у той час, як тариф на воду залишився незмінним.

На підприємстві кажуть, що звертались до Національної комісії щодо приведення тарифів на водопостачання у відповідність до подорожчання електрики, але рішення прийняте так і не було.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: