Демчишин розповів, як обиратимуть нового голову «Укртранснафти»

Читать на русском

Кандидатуру на заміщення посади голови правління ПАТ «Укртранснафта» будуть обирати за відкритим конкурсом.

Про це повідомив міністр енергетики і вугільної промисловості Володимир Демчишин, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Новое Время».

«По «Укртрансфнафте» ви бачили рішення наглядової ради. Воно санкціоновано Міністерством. Воно було санкціоновано і в моєму розумінні прийнято у відповідності з усіма вимогами. Всі документи були направлені юристам «Укртранснафти» і в принципі я не бачу причин, чому виникали питання про легітимність цього рішення», – повідомив Демчишин.

Демчишин додав, що нового голову правління «Уктранснафти» Міненерго обиратиме за відкритим конкурсом.

«На місце Лазорка ми сьогодні оголосили або оголосимо – я точно не знаю, тому що був на Кабміні – відкритий конкурс на заміщення цієї посади. Нехай буде найкраща людина, яка на цю посаду буде знайдена у відповідності до відпрацьованих процедур, які Мінекономіки започаткувало», – сказав Демчишин.

Демчишин також доручив перевести депозити та поточні рахунки всіх компаній, які знаходяться у підпорядкуванні Міністерства, в державні банки.

«Частково після ситуації з «Київською Руссю» (після банкрутства там були заблоковані 200 млн грн, призначені для зарплат шахтарям – ред.) я доручив всім компаніям, які знаходяться в моєму підпорядкуванні, перевести всі депозитні та поточні рахунки в державні банки», – сказав він.

Проте Демчишин сумнівається, що Міністерство зможе без особливих труднощів отримати доступ до депозитного рахунку нафтотранспортної компанії «Укртранснафта», який відкритий в «ПриватБанку».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: