Євромайданівці вимагають у екс-голови КМДА Попова понад 50 млн грн

Читать на русском

Учасники акції протесту 30 листопада 2013 року в судовому порядку вимагають у Олександра Попова сплати компенсації морального збитку за розгін активістів на Майдані Незалежності.

Про це розповів адвокат колишнього голови Київської міської адміністрації Микола Карнаух, передає «Слово і Діло» з посиланням на «INSIDER».

Розмір компенсаці – більше 50 мільйонів гривень, заявив захисник Попова. Усього до суду подано 48 таких позовів, і вони продовжують надходити. «Але ці позови безпідставні, не мотивовані і не аргументовані», – переконаний він.

Карнаухов зазначає, що, оскільки його підзахисний винним себе не вважає, тож виплачувати гроші не збирається.

Цікаво, що справу щодо розгону Євромайдану проти колишнього київського градоначальника розпочали ще за режиму Віктора Януковича. 7 лютого 2014 року Печерський суд столиці кримінальне провадження проти Попова закрив, а самого чиновника виправдав. Однак влітку минулого року справу було направлено на дорозслідування в ГПУ.

Сьогодні, 23 березня, мало відбутися судове засідання у справі Олександра Попова, але через відсутність перекладача на польську мову його було відкладено до 9 квітня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: