У Сингапурі тижнева жалоба за «батьком-засновником» Лі Куан Ю

Читать на русском

Сінгапур за правління Лі Куан Ю з країни «третього світу» перетворився на один з головних фінансових центрів світу.

Перший прем'єр-міністр Сингапуру Лі Куан Ю помер у ніч на понеділок, 23 березня, на 92-му році життя. Перший прем'єр очолив уряд в 1959 році і беззмінно керував містом-державою аж до 1990 року, пише «Слово і Діло» з посиланням на «The Wall Street Journal».

За правління Лі Куан Ю Сингапур з країни «третього світу» перетворився на один з головних фінансових центрів світу, а за рівнем життя населення увійшов до трійки світових лідерів. Покинувши прем'єрський пост, творець «економічного дива» став старшим міністром, а в серпні 2004 року зайняв спеціально створену для нього посаду міністра-наставника Сингапуру.

Лі Куан Ю забезпечив зростання ВВП в 15 разів тільки за період з 1960 по 1980 рік. За час його правління в країні проводилися неоліберальні ринкові реформи одночасно з придушенням свободи зібрань і боротьбою з «політикою ідеологій».

Прем'єр-міністр Сінгапуру Лі Сянь Лун оголосив про початок тижневої жалоби по померлому батьку-засновнику держави Лі Куан Ю, який продовжиться до 29 березня.

Видання «The economist» підготувало інфографіку в якій продемонструвало, як змінювався Сингапур за правління Лі Куан Ю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: