Ніяких підстав для зміцнення гривні немає – експерт

Читать на русском

Жодних причин для того, щоб гривня стабілізувалася немає.

Про це повідомив екс-міністр економіки, президент Центру ринкових реформ Володимир Лановий, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Обозреватель».

За словами Ланового, ті, хто розраховував на гроші МВФ для зміцнення курсу, або не розуміли існуючої ситуації в економіці, або свідомо говорили неправду.

« Ті, хто говорили, що після отримання кредиту МВФ гривня стабілізується, елементарно не помічають того, що відбувається на сьогодні в економіці. Ніяких підстав для її зміцнення немає. Або ці люди просто спочатку брехали», - зазначив економіст.

Як зазначає експерт, отримані гроші від МВФ підуть на повернення раніше отриманих кредитів, оплата відсотків за нього і купівлю газу.

Лановий також додав, що експорт падає, валюта в Україні не повертається, гривня в надмірному обсязі. « Всі грошові компоненти в співвідношенні гривні і долара залишилися. А доларові компоненти почали працювати не на користь України».

Країни-інвестори не виявляють уваги до нашої країни, переконаний економіст, відповідно, інвестиції не приходять. У той же час, за словами екс-міністра, ще однією причиною того, чому гривні складно зміцнитися, є підтримка та стимулювання Україною імпорту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: