У НАТО розповіли, що їм заважає у роботі з Міноборони України

Читать на русском

Взаємовідносини сторін могли б бути більш плідними, якби Україна усунула перешкоди у вигляді бюрократії.

Про це йдеться у статті на «Zn.ua», передає «Слово і Діло».

Як зазначається у статті, радники НАТО говорять про бюрократичну тяганину, слабку ініціативність українців, повільне виконання затверджених програм, про обмеження доступу до департаментів Міноборони та Генштабу.

І як результат, це все накладається на те, що в українського керівництва немає чіткого бачення розвитку та реформування сектора оборони і безпеки.

«Тому радники з образою кажуть: ми щиро прагнемо допомогти Україні, а до нас ставляться з підозрою, наче ми шпигуни, як можна при цьому ефективно працювати? А в країнах, які їх відправили, своєю чергою, справедливо запитують себе: а що, власне, роблять їхні експерти в Києві?» - йдеться у статті.

Представники НАТО також окреслили кілька основних проблем у відносинах із українськими партнерами: складнощі із запуском п'яти цільових трастових фондів: українсько-натовська угода ніяк не отримає схвалення українських відомств і тому не може потрапити в парламент на ратифікацію; немає єдиного координуючого органу з реформування сектора безпеки та оборони; натовську сторону турбує питання митної вартості та митних платежів на всю допомогу, яка надходить у нашу країну від держав — членів альянсу.

Також вони зазначили, що через відсутність українського координуючого органу припинене функціонування спільної робочої групи Україна—НАТО з питань науки та охорони навколишнього середовища та фактично не ведеться робота в рамках трастового фонду з перепоховання радіоактивних відходів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: