На початку квітня у Антикорупційного бюро з'явиться голова

Читать на русском

Главу Антикорупційного бюро можуть призначити вже 7-11 квітня.

Про це розповів народний депутат фракції «Блоку Петра Порошенка» Віктор Чумак, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Громадське ТБ».

«Конкурс проходить досить довгий час. Але цей час в рамках розумних меж. Все йде за процедурою, передбаченою законом. Обрані чотири кандидата, справи яких направлені на спеціальну перевірку», – зазначив Чумак.

За його словами, дана перевірка почалася 10 березня і спрямована на виявлення корупційних схем.

Результати такої перевірки мають бути представлені до 24 березня. Потім дві або три кандидатури будуть подані на розгляд Президенту, який протягом 10 днів повинен зробити вибір і підписати указ про призначення. За умови виконання цих строків, ім'я голови нового відомства країна дізнається між 7 і 11 квітня.

Нагадаємо, закон про Антикорупційне бюро був прийнятий ще 14 жовтня 2014 року, надалі, в грудні і лютому, до нього вносилися зміни.

В результаті, конкурс на посаду начальника НАБ почався в січні. На першому етапі в ньому взяло участь 106 осіб, з них у другий тур пройшов 21 кандидат, що отримали позитивний висновок, принаймні, трьох членів Конкурсної комісії. На фінальній, третій стадії конкурсу відібрано чотири кандидатури, в тому числі і нардепа Віктора Чумака.

Іншими кандидатами на посаду є адвокати і колишні слідчі прокуратури Артем Ситник, Микола Сірий і Яків Варічев.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: