Політолог: Відставка Коломойського – це бунт у Дніпропетровську

Читать на русском

Так складаються обставини, що іноді потрібно з чимось миритися для того, щоб досягти більш високих цілей, а зараз, під час війни, саме олігархи – союзники країни.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив політичний експерт Тарас Загородній, передає «Слово і Діло».

«Відставка Коломойського малоймовірна, поки схід не звільнено від Путіна. Людям в Дніпропетровській області в принципі все одно, якому журналісту в Києві він нецензурно відповів (хоча вчинок, звичайно, сумнівний). Їх цікавить безпека», – пише політолог.

Відставка Коломойського – це бунт в Дніпропетровську. Не через любов до нього, а через страх за своє життя. Замінити його ніким.

«Деяким ідеалістам пора вже включати голову і розуміти, що їх використовують втемну. Коломойський уже давно «кістка» в горлі Путіна, як і всі наші олігархи. Чи заробляють вони зараз на державі? Так. Але ж саме тому вони і захищають державу. Війна – це пошук сильних союзників, а не пошук сопливої справедливості, яка закінчиться ще більшими жертвами», 0 аналізує він.

А якщо завтра олігархи залишать країну? «Приват» завалиться і ідеалісти будуть кричати: «Де наші вклади?». Підприємства Ахметова зупиняться і натовпи безробітних підуть воювати за ДНР і ЛНР, заповнять Київ. Західний капітал не зайде в країну в найближчі три-чотири роки. Хто всім цим буде керувати? Ідеалісти?

«Життя набагато складніше і з чимось тимчасово доводиться миритися заради більш високих цілей: перемоги у війні і уникнення ще більших жертв. Олігархи – природні союзники держави на даному етапі», – підсумував він.

Як вже відомо, народні депутати Сергій Лещенко (фракція «Блоку Петра Порошенка») і Юрій БойкоОпозиційний блок», так звана група «РосУкрЕнерго») вимагають відставки голови Дніпропетровської облдержадміністрації Ігоря Коломойського.

Відзначимо, що напередодні наглядова рада «Укртранснафти» вже відсторонила близького до Коломойського Олександра Лазорко від виконання обов'язків голови правління компанії. Дніпропетровський губернатор був обурений таким рішенням і ввечері приїхав в офіс компанії. Потім він заявив, що «Укртранснафту хочуть захопити «російські диверсанти».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: