Санкції ЄС щодо РФ офіційно продовжені до кінця року

Читать на русском

Європейська Рада офіційно продовжила термін дії санкцій проти Російської Федерації до кінця 2015 року.

Про це йдеться у тексті рішення наведеному «Європейською правдою», пише «Слово і Діло».

«Європейська Рада вирішила, що тривалість обмежувальних заходів щодо РФ, ухвалених 31 липня 2014 року і посилених 8 вересня 2014 року (економічні секторальні санкції – ред.), має бути чітко пов'язана з повною реалізацією Мінських домовленостей, пам’ятаючи, що (їхнє виконання – ред.) очікується лише до 31 грудня 2015 року», – йдеться в одному з пунктів документу.

Крім того, даним рішенням Євросоюз декларує посилену допомогу в роботі місії ОБСЄ, посередництво в переговорах та енергетичну підтримку України, а також сприяння (спільно з фінансовими донорами) процесу реформ в Україні.

Насамкінець, в Європейській Раді визнали, що з боку Росії діє потужна пропагандистська машина і Україна потребує допомоги в тому, щоб їй протидіяти.

«Європейська Рада підкреслила необхідність кинути виклик поточній кампанії дезінформації, яка ведеться Росією, і запропонувала високому представнику у співпраці з державами-членами і установами ЄС підготувати до червня план дій зі стратегічних комунікацій», – зазначається в рішенні ради.

Нагадаємо, 19 березня міністр інформаційної політики України Юрій Стець заявив, що на окупованій території Донбасу відновилося мовлення окремих українських телеканалів та радіостанцій, а також ведеться робота із «заглушування» сигналів каналів сепаратистів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: