Українців від масових протестів стримує війна – експерт

Читать на русском

Хоч українці і незадоволені діями українського уряду, найближчим часом широкомасштабних протестів не буде через неоголошену війну.

Про це повідомив директор Міжнародного інституту демократій Сергій Таран, пише «Слово і Діло» з посиланням на «ГолосUA».

За словами Тарана, головний фактор, через який локальні протести не переростають в масові – відсутність чіткої альтернативи і сильної опозиції в парламенті.

«Опозиції в парламенті, по суті, немає. Люди, які називають себе «Опозиційним блоком» – вчорашня влада, яка володіла абсолютним фінансовим, медійним і силовим ресурсом», – зазначив експерт.

Також сюди можна віднести війну на Донбасі, адже під час військових дій протести проти влади можуть сприйматися як розпалювання агресії, пояснює експерт.

Третім фактором він назвав ставлення чинної влади до протестувальників. «Якщо інциденти з розгоном протестувальників трапляються, за це несуть відповідальність ті, хто допустив такий розгін», – розповідає Таран.

В свою чергу, соціолог Євген Копатько переконаний, що найближчим часом можна буде побачити, чи переростуть протести в масове явище.

«На початку лютого у 38% громадян не було заощаджень, а на початку березня – у 48%. Якщо в сільській місцевості люди якось можуть прожити, то що робити людям в індустріальних районах?», – сказав соціолог.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: