Янукович і Путін домовилися енергійно відновлювати відносини

Читать на русском

Президенти України і Росії Віктор Янукович і Володимир Путін висловили впевненість, що незабаром країнам вдасться відновити обсяги товарообігу і вирішити всі проблемні питання.

«Те падіння обсягів взаємної торгівлі, яке у нас відбулося за останні два роки... воно вимагає сьогодні екстреного втручання. І я думаю , що цю роботу ми в найближчій перспективі зможемо скоординувати», - цитує слова Віктора Януковича прес-служба Глави держави.

Президент України додав, що найчутливіші економічні питання у відносинах двох країн вже опрацьовані на рівні урядів і наступні угоди дозволять значно поліпшити ситуацію.

За словами Януковича, між країнами досягнуто консенсусу або тривають переговори щодо багатьох галузей економіки - енергетичного сектора, машинобудування, суднобудування, авіабудування, космічної галузі.

«Всі ці програми або доопрацьовані, або залишилося зовсім небагато часу, щоб доопрацювати», - зазначив Президент України.

Крім того, Янукович висловив надію на вирішення «газового питання» на взаємовигідній основі: «...та програма, яку запропонував «Газпром» Україні, і «Нафтогаз» зі свого боку бачить також свої можливості... я думаю, ми з вами не будемо перешкоджати їх домовленостям, і ми відрегулюємо ці питання на принципах взаємної вигоди».

У свою чергу Президент РФ Володимир Путін також заявив, що Україна і Росія зможуть вирішити найбільш чутливі проблеми у відносинах двох країн, зміцнивши при цьому договірну базу.

Нагадаємо, раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що 17 грудня на рівні керівництва двох країн буде вирішуватися питання вступу України до Митного союзу.

У свою чергу прем'єр-міністр України Микола Азаров спростував це припущення, пообіцявши, що «ніяких розмов про Митний союз на переговорах з Росією, призначених на 17 грудня, не буде».

7 грудня голова парламентської фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк обіцяв, що парламент не підтримає можливу угоду з Росією про вступ до Митного союзу.

16 грудня Віктор Медведчук заявив, що Росія знизить ціну на газ для України до 100-140 доларів за тисячу кубометрів.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: