Прокуратура зацікавилася Держекоінспекцію за фактом службового підроблення

Читать на русском

Прокуратура Київщини розпочала кримінальне провадження за фактом зловживання владою та службовим підробленням посадовими особами Державної екологічної інспекції у Київській області.

Встановлено, що одне із підприємств, що займається видобутком піску на території Рокитнянського району, використовує земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею 85 га не за цільовим призначенням, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу прокуратури Київської області.

Внаслідок здійснення підприємством незаконних робіт по видобуванню піску утворилися два водних об’єкти орієнтовною площею 6 га, внаслідок чого спричинено державі збитків на суму 142 тис. грн. 

Вказане підприємство перевірялося Держекоінспекцією, однак, до акту перевірки внесено завідомо неправдиві відомості про відсутність порушень вимог законодавства, виявлених під час заходу державного контролю, йдеться в повідомленні.

У той же час, зловживаючи владою та службовим становищем, державний інспектор не вжив заходів направлених на припинення незаконної діяльності фірми та не розрахував шкоду, завдану правопорушенням.

Досудове розслідування проводиться за ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо також, що 16 березня 2015 року було внесено на громадські обговорення проект закону «Про оцінку впливу на довкілля».  

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: