Хворіти можна спокійно - влада обіцяє стабільні ціни на ліки

Читать на русском

Прем'єр-міністр Микола Азаров і низка інших представників влади обіцяли, що ціни на ліки в Україні підвищуватися не будуть, повідомляє «Слово і діло».

Зокрема, 2 вересня 2013 року прем'єр на своїй сторінці в соцмережі «Фейсбук» запевнив, що різкого підвищення цін на лікарські препарати не передбачається.

У свою чергу в лютому 2013 року голова Державної служби України з лікарських засобів Олексій Соловйов заявив, що ліцензування імпорту не призведе до подорожчання ліків - в іншому випадку він навіть обіцяв звільнитися.

Більше того, згідно з іншою обіцянкою Соловйова, яку він дав ще в березні 2012 року, тяжкохворим людям відшкодовуватиметься вартість ліків.

Водночас нардепи, що представляють партію влади, давали обіцянки не тільки про стабільні ціни на ліки, а й про їх зниження.

Так, голова парламентського комітету з питань охорони здоров'я, народний депутат від Партії регіонів Тетяна Бахтєєва у своїй виборчій програмі 2012 року «Чесність, доброта, відповідальність» обіцяла законодавчо знизити ціни на лікарські засоби.

В іншій своїй обіцянці, яку вона дала в лютому 2013 року, Бахтєєва заявила, що в Україні не буде подорожчання ліків у зв'язку з введенням ліцензування імпорту.

Інший народний депутат від ПР Юрій Мірошниченко 9 жовтня 2012 року заявив про плановане розширення переліку препаратів, ціни на які регулює держава, і, як результат – здешевлення лікарських засобів на 10-30%.

Ще один регіонал Юрій Поляченко 10 жовтня 2012 року пообіцяв, що ліки першої необхідності подешевшають на 30%.

Нагадаємо, що в передвиборній програмі кандидата на пост президента Віктора Януковича також містилася обіцянка захистити громадян від цінових стрибків на ринку лікарських препаратів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: