Слідом за газом і теплом подорожчає гаряча і холодна вода

Читать на русском

Тарифи на централізоване постачання гарячою водою для населення з 1 квітня 2015 року зростуть на 55-57%, а на холодну – на 25%.

Про це на брифінгу заявила начальник управління економіки систем життєзабезпечення Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Наталія Хоцянівська, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Опалення зросте десь на 73%, а вода (гаряча) на 55-57%. Вартість холодної води підвищиться, тому що зросла вартість електроенергії... Десь на 25%», – сказала Хоцянівська.

Як зазначає Хоцянівська, підвищення тарифів обговорювалося на зустрічі представників Мінрегіону та Національної комісії, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг.

Вона також додала, що зростання тарифів на холодну воду в Україні може виявитись і меншим, оскільки місцева влада буде намагатися стримувати їх до проведення місцевих виборів в Україні, запланованих на осінь цього року.

«Я переконана, що зростаня буде дуже незначним у зв'язку з тим чинником, що у нас в жовтні вибори до місцевих органів самоврядування»,  наголосила Хоцяновська.

Нагадаємо, раніше глава Нацбанку Валерія Гонтарєва повідомила, що Україна погодила з Міжнародним валютним фондом підвищення тарифів на газ на 280%, а на тепло – на 66%.

Зазначимо, попереднє підвищення тарифів на газ відбулося з 1 травня 2014 року, проте, як раніше зазначав прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, його позитивні результати були «з'їдені» девальвацією гривні. Наступне підвищення тарифів було заплановано на 1 травня 2015 року, але Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, вирішила переглянути ціни на природний газ у першому кварталі 2015 року.  

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: