Для бійців АТО посилять соціальний захист – указ Президента

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко підписав Указ «Про додаткові заходи соціального захисту учасників АТО».

Про це на брифінгу повідомив перший заступник Глави Адміністрації Президента Віталій Ковальчук, пише «Слово і Дiло» з посиланням на прес-службу Президента України.

Положення цього указу були розроблені за участі Кабінету міністрів України, місцевих державних адміністрацій, СБУ та Генпрокуратури.

За словами Ковальчука, Петро Порошенко після спільного обговорення видав ряд доручень Кабінету міністрів та обласним державним адміністраціям. Повинні бути внесені зміни в законодавство, які підвищать рівень соціального захисту демобілізованих, зберігши при цьому боєздатність збройних сил України після ротації особового складу.

Соціальна реабілітація передбачає повну інтеграцію демобілізованого в суспільне життя, тобто мають бути вжиті заходи щодо забезпечення демобілізованих повноцінними послугами з працевлаштування, професійної підготовки та перепідготовки. 

«Президент як верховний головнокомандувач наголошує, що негайне забезпечення демобілізованих героїв якісною соціальною, психологічною та матеріальною підтримкою є однією з головних задач як місцевої, так і центральної влади. У людей, які тривалий час перебували в зоні бойових дій, ламається звичний стиль життя. І ми маємо допомогти кожному інтегруватися в мирне життя», – наголосив заступник голови АПУ.

Віталій Ковальчук підкреслив, що дуже важливо розмежовувати статуси учасника бойових дій та учасника війни. Він сказав, що «неприйнятною є ситуація, коли в один ряд ставляться воїни, що захищають країну та чиновники, що з’їздили у відрядження і дві години посиділи в глибокому тилу».

Президент нагадав, що сьогодні починається процес демобілізації. Тому необхідно забезпечити скорочення термінів розгляду питання про надання статусу учасника бойових дій і створити їх Єдиний державний реєстр.

Нагадаємо, що народний депутат Борис Козир у своїй передвиборчій програмі обіцяв домогтися соціального захисту громадян, які брали участь у проведенні АТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: