У МВФ задоволені зусиллями українського уряду

Читать на русском

У Міжнародному валютному фонді підкреслюють, що вражені тими зусиллями, які докладає нинішній український уряд для реформ.

Про це заявив заступник директора-розпорядника МВФ Девід Ліптон під час зустрічі у Вашингтоні з міністром фінансів України Наталією Яресько, передає «Радіо Свобода», пише «Слово і Діло».

«Ми маємо дуже добрі відносини з українським урядом. Протягом багатьох років, можливо, двох десятиліть, зміни, яких країна потребувала, не запроваджувалися. Але цей уряд, як мене запевнив український прем’єр, за 23 місяці має намір зробити те, що треба було зробити за 23 роки. Зусилля, які вони роблять, вражаючі», – сказав Ліптон.

А також додав, що уряд говорить з МВФ «чесно та прямо, дійсно виконуючи дані нам раніше обіцянки. Тому ми в МВФ підтримуємо ці дії», – зазначив заступник директора-розпорядника МВФ.

У свою чергу, Наталія Яресько заявила, що не вважає програму МВФ «висуненням умов» і називає її програмою реформування української економіки.

«Я сприймаю це як нашу програму реформ. Вони складні, і вони дійсно – реформи. Але у нас немає іншого вибору, як їх впроваджувати. У короткотерміновій перспективі деякі з цих реформ будуть болючими, але згодом це дозволить нам уникнути коливань валютного курсу, зменшить інфляцію, створить впевненість у нашій банківській системі. А для пересічних українців – це найбільш важливі речі, на які вони хочуть покладатися щодня. Як тільки ми перейдемо від стабілізації до росту економіки, люди можуть розраховувати на створення нових робочих місць, збільшення зарплат і пенсій», – сказала міністр фінансів України.

Раніше, «Слово і Діло» вже писало про добре ставлення Заходу до України. Це виражається, зокрема, у наданні великого кредиту в $ 17,5 млрд. Але ще $ 15 млрд українському уряду доведеться знайти самому.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: