Доповідач ПАРЄ про роль РФ на Донбасі: в Україні підстав для війни немає

Читать на русском

Доповідач Парламентської асамблеї Ради Європи з питань політичних наслідків конфлікту в Україні Христина Зеленкова заявила, що не побачила в нашій країні ознак громадянської війни.

Про це йдеться в її інформаційній записці за результатами візиту в Україну в середині лютого, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Дзеркало тижня».

«Абсолютно ясно, що немає «громадянської війни» у східних регіонах України. Ні релігійних, ні етнічних ідентифікаційних підстав для конфлікту, як це було в інших частинах світу», – зазначає Зеленкова.

«Російська участь не обмежується постачанням важкої зброї і бійців (або на «добровільній» основі, або звільнених чи «відпускників», або у вигляді регулярної армії), але також представлена в командному складі і процесі політичного прийняття рішень», – додає доповідач.

Вплив Кремля також очевидний у широкій пропагандистській війні, що ведеться проти України, а інформаційні атаки заважають процесу примирення, переконана вона. «Українські ЗМІ не присутні на Донбасі і російська пропаганда демонструє, як неонацисти воюють із мирним людьми», – констатувала Зеленкова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: