Чубаров хоче запросити до Криму міжнародну місію ООН або Ради Європи

Читать на русском

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявляє про необхідність запрошення на територію Криму спостерігачів з міжнародної місії Організації Об'єднаних Націй або Ради Європи для нагляду за дотриманням прав людини.

Про це Чубаров заявив у ході 113-ї сесії Комітету з прав людини ООН у Женеві, передає «Слово і Діло» з посиланням на Twitter журналістки та правозахисниці Тетяни Печончик.

«В Криму має працювати постійна міжнародна місія. Наприклад, спільна місія ООН, Ради Європи, ОБСЄ. Присутність міжнародної місії в Криму дозволить уникнути подальшого більш драматичного розвитку подій», – заявив Чубаров.

Голова Меджлісу додав, що боїться втягнення татар у більш жорсткий сценарій окупаційної влади Криму. Він також попередив міжнародну спільноту, що в Криму готується два великих репресивні процеси – за подіями 3 травня і за подіями 26 лютого 2014 року.

Нагадаємо, 26 лютого 2014 року під Верховною Радою Автономної республіки Крим проходили масові мітинги кримських татар з вимогою збереження цілісності України. А вже 3 травня минулого року прикордонна служба РФ не дозволила в'їзд на територію півострова лідеру кримських татар Мустафі Джемілєву на підставі того, що він був чинним депутатом українського парламенту. Підтримати Джемілєва в м. Армянськ приїхали близько 5 тис. татар, однак свого рішення окупанти не змінили.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: