Богомолець закликала прокуратуру перевірити закупівлі ліків за Януковича

Читать на русском

Голова комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець закликала прокуратуру перевірити бюджетні закупівлі ліків часів минулої влади.

Про це з посиланням на «УНІАН» повідомляє «Слово і Діло».

Пані Богомолець закликала до перевірки минулих закупівель ліків на радіо, коментуючи законопроекти №2150 та №2151. Ці проекти передбачають передачу функції державної закупівлі ліків міжнародним організаціям – ВООЗ та ЮНІСЕФ.

За її словами, прийняття цих законів дозволить значно зекономити на закупівлях та унеможливити корупцію.

«Ліки будуть закуповуватися в міжнародній упаковці – це економія 15% вартості. Ще 15% – це обсяги закупівель у міжнародних організацій. Ще 7% – ми прибираємо ПДВ плюс додатковий імпортний збір. Без корупційної складової ми отримуємо економію 42%. Це 348 мільйонів гривень. На ці гроші, як прорахували пацієнтські організації, можна пролікувати 21 тисячу ВІЛ-інфікованих, купити 1 455 000 вакцин для немовлят, купити протитуберкульозні препарати для 15 355 або пролікувати 840 пацієнтів з вірусним гепатитом. Також він прибирає від годівниць ті рильця, які там годувалися», – запевняє Богомолець.

Голова комітету ВР з питань охорони здоров’я додала, що такі зміни до законодавства, на жаль, не впливають на дотаційні закупівлі місцевими бюджетами. На них вже виділили 1,7 млрд грн.

Нагадаємо, законопроекти №2150 та №2151 зареєстрували у Раді 17 лютого. Серед ініціаторів: Ольга Богомолець, Марія Іонова, Вікторія Сюмар та екс-міністр охорони здоров’я Олег Мусій.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: