Закон про суспільне мовлення розглянуть в четвер

Читать на русском

В четверг парламент розгляне закон про суспільне телебачення і радіомовлення.

Про це повідомила Голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова Вікторія Сюмар, пише«Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

Вікторія Сюмар вважає, що результати прийняття законопроекту можна буде побачити через півроку.

«Сподіваюсь, це (прийняття закону-Ред) відбудеться цього четверга. Якщо так, то попереду аудит, попереду серйозні зміни і я думаю, що за півроку ми зможемо запустити вже зовсім іншу структуру», – сказала Сюмар.

Нагадаємо, законопроект передбачає об’єднання державних мовників у одне акціонерне товариство з метою покращення координації між ними і оптимізації видатків. Кінцевою метою є незалежна - оскільки органом правління стає сформована громадськістю та політичними фракціями Наглядова рада - телерадіокомпанія, яка отримуватиме 0.2% від доходів бюджету країни.

Цей законопроект та зміни до нього підтримали на прохання Верховної Ради України експерти Ради Європи.

«Вже наступив той момент, коли закон має бути ухвалений. Хочу підкреслити, що заяви представництв ЄС не робляться щоденно, а у виняткових випадках, коли йдеться про дійсно щось важливе. А Україна без суспільного мовника не відповідає європейським стандартам. У вас рік тому і сьогодні гинуть люди, які хотіли і хочуть бачити європейське майбутнє вашої країни. Треба робити все, щоб не підвести цих людей», – закликав прес-аташе представництва Європейської комісії в Україні Давід Стулік.

Зазначимо, що раніше Вікторія Сюмар не виконала обіцянку щодо прийняття Радою закону про суспільне мовлення. Вона переконувала, що законопроект приймуть в першому читанні до 2015 року. Натомість, закон був прийнятий за основу лише 13 січня 2015 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: