За опір люстрації хочуть карати кримінальною відповідальністю

Читать на русском

Громадська рада з питань люстрації при Міністерстві юстиції вимагає введення кримінальної відповідальності проти чиновників, що уникають люстрації.

Про це повідомив голова ради Максим Маньковський, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

Громадська рада при Мін’юсті вимагає змінити закон про очищення влади, щоб за уникнення люстрації передбачалося покарання.

«Вже п'ять місяців ми відчуваємо спротив і саботаж люстраціі. Тому ми вимагаємо внести зміни до закону про очищення влади і запровадити персональну відповідальність чиновників за уникнення закону про очищення влади аж до кримінального покарання. Лише тоді ми змусимо керівників міністерств і відомств виконувати закон про очищення влади», – насторожив Маньковський.

Голова ради з питань люстрації вважає, що покарання дозволить припинити приховування підлеглих, що підлягають звільненню.

«Коли ця відповідальність буде передбачена законом, то керівник десять разів подумає, як краще зробити: ховати цих чиновників, чи все-таки виконати закон, бо можна піти у в’язницю», – зазначив голова Громадської ради з питань люстраціі.

Пан Маньковський запевнив: «Очищення влади іде й продовжуватиметься надалі, реваншу не буде».

Нагадаємо, сьогодні міністр юстиції Павло Петренко ініціював перевірку керівників органів влади, аби знайти «прихованих» чиновників. За його словами, список всіх чиновників, що підпадають під люстраційний закон, офіційно оприлюднять.

«Цей перелік ми офіційно оприлюднимо і ви побачите тих осіб, які були «приховані» від процесу люстрації і тих, хто був звільнений»,  відзвітував Петренко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: