Яценюк хоче, щоб за якістю ремонту українських доріг стежили німці

Читать на русском

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив Міністерству інфраструктури вивчити можливість найму німецької компанії для контролю та технічного нагляду за ремонтом та реконструкцією українських доріг.

Про це він сказав під час засідання Державної комісії з надзвичайних ситуацій, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

«Я думаю, прийшов час, щоб ви найняли німецьку фірму, думаю, що німці будуть в цьому питанні кращими, вони б почали здійснювати вибірковий контроль і технічний нагляд за проведеними роботами «Укравтодором», облавтодорами з ремонту та реконструкції доріг», – повідомив Яценюк.

Прем'єр сподівається, що в результаті такого нагляду буде виявлено, наскільки якісно ремонтуються дороги, або списуються гроші. «Якщо потрібно, ми приймемо окреме рішення уряду, тому що нам дешевше з бюджету профінансувати діяльність цієї компанії, яка буде робити нагляд, ніж платити мільярди, потім ми не бачимо ці мільярди, куди вони подінуться», – зазначив він.

Німецькі фахівці, на думку Яценюка, зможуть підказати, яким чином краще облаштувати транспортне полотно і раціонально використати кошти. Прем'єр-міністр пообіцяв переговорити з німецькими партнерами з цього питання і доручив міністру інфраструктури Андрію Пивоварському також вивчити свої контакти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: