В Іловайському котлі полягло не менше 360 чоловік – Військова прокуратура

Читать на русском

Кількість загиблих бійців сил антитерористичної операції під Іловайськом наприкінці серпня становить щонайменше 360 осіб.

Такі дані озвучив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Вони (точні цифри – ред.) становлять понад 360 осіб. Це люди і військовослужбовці всіх родів військ, частин та об'єднань, які брали участь у бойових діях під Іловайськом. Це сумарна кількість загиблих... Крім того, є зниклі безвісти, що не вважаються загиблими, хоча можна мати на увазі, що вони вже, на жаль, не живі», – розповів Матіос. За його даними, зниклими у зоні конфлікту під Іловайськом вважають 180 чоловік.

Як зазначається, загальна кількість поранених у боях за місто та околиці перевищила півтисячі.

Згідно попередніх висновків Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради, причиною оточення та значних втрат українських силовиків 24 серпня-3 вересня під Іловайськом є «фундаментальні проблеми в організації оборони країни». Зокрема, депутати закидають Президентові та керівництву Міноборони помилкові кадрові призначення, неадекватні дії міністра оборони й начальника Генштабу, відмову Порошенка від введення воєнного стану.

Як зазначив експерт Андрій Золотарьов, найближчими днями на сході України можлива нова ескалація конфлікту. Про це говорить перегрупування сил російсько-терористичних військ та їх відмова від дотримання Мінських домовленостей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: