Гонтарєва скасує адмінзаходи, якщо гривня стабілізується

Читать на русском

В Національному банку планують достроково припинити адміністративне втручання в ринок валют, якщо гривня демонструватиме стабільні показники.

Раніше планувалося, що штучне утримання курсу валют за рахунок заходів Нацбанку триватиме до кінця травня, розповіла в інтерв'ю телеканалу «ICTV»голова фінустанови Валерія Гонтарєва, передає «Слово і Діло».

«Зараз адміністративні заходи на валютному ринку нами введені строком на три місяці. Два з половиною тижні цих заходів пройшли. Якщо побачимо, що ситуація стабілізувалася раніше, то будемо скасовувати їх раніше», – заявила голова Нацбанку, додавши, що такі заходи були вжиті регулятором «в умовах фінансової паніки».

«Якщо ринок стабілізується, то поступово ми почнемо спочатку з більш м'якої монетарної політики, тому що ставка 30% з рефінансування не дає ринку нормально розвиватися», – пояснила Гонтарєва. На випадок же «неконтрольованого руху ринку» Нацбанк наприкінці лютого зарезервував 600 млн дол.

Нагадаємо, в головній фінансовій установі днями констатували, що вперше за останні 9 місяців українці почали продавати більше іноземної валюти, ніж купувати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: