У «БПП» розповіли, коли Рада прийматиме закони по Донбасу

Читать на русском

З дня підписання Мінських угод пройшов місяць, за який парламент повинен був прийняти постанову по особливому режиму Донбасу. Депутати чекають повного припинення вогню в зоні АТО.

Про це повідомив заступник голови фракції «Блоку Петра Порошенка» Анатолій Матвієнко, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Кореспондент».

«Найперші пункти – це відведення озброєння і припинення вогню, без них не можна вимагати виконання 4 пункту. Вони всі мають логічний зв'язок і спрямовані на припинення війни. Ось Росія ж не виконує пункт про забезпечення контролю над нашими межами, не дотримується зобов'язань щодо виведення іноземних військ», – зазначає депутат.

Матвіенко також додав, що ухвалення документа про особливий режим повинні ініціювати Президент або уряд, але і з їх боку жодних дій не було. Однак він зазначає, що це не зневага Мінським домовленостями, а свідома позиція, депутати пам'ятають про цей пункт.

Нагадаємо, 12 лютого в Мінську лідери України, Німеччини, Франції та Росії після 16 годин переговорів виробили комплекс заходів щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.

Одним з пунктів угоди є проведення конституційної реформи з урахуванням особливостей Донецької та Луганської областей до кінця 2015 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: