Геращенко має намір заборонити проплачені мітинги

Читать на русском

Радник міністра внутрішніх справ, народний депутат Антон Геращенко заявив, що підготував законопроект про внесення змін до Кримінального Кодексу про визнання факту організації проплачених масових акцій злочином.

Про це він написав у себе на сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Нікому не дозволено підміняти проплаченими масовками справжній народний протест проти нерозумних або протизаконних дій влади. Такого роду ганебна практика має бути припинена!», –вважає Геращенко.

За його словами, на сьогоднішній день в Україні відсутнє будь-яке покарання за організацію проплачених акцій. «Тому я ініціював, а мої помічники розробили проект закону про внесення змін до Кримінального Кодексу про визнання факту організації проплачених масових акцій злочином, за яким повинно випливати не відворотне покарання!», –повідомив депутат.

Згідно з проектом закону, підкуп учасника масового заходу буде каратися штрафом до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Якщо ж такі дії були вчинені повторно, в тому числі службовою особою, або за попередньою змовою групою осіб, то в цьому випадку порушників чекає покарання у вигляді штрафу від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п'яти років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: